Töltött káposzta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kautz József

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

120

Nehézség

Könnyű

Töltött káposzta

Töltött káposzta

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

2 kg savanyú káposzta
20 db savanyított káposta levél  /vagy fejes káposzta leforrázva /
1,20 dkg darált sertéshús
20 dkg húsos füstölt szalonna
30 dkg rizs
2 db tojás
5 fej vöröshagyma
1 ek őrölt fekete bors
3 ek.pirospaprika

4-5 db babérlevél

*

Elkészítés:

Előkészítés: A rizsből a szokásos módon párolt rizs főzünk. A vöröshagymát apróra vágjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk. A káposztalevél vastag ereit kivágjuk. A káposztát ha nagyon savanyú átmossuk.
Elkészítés: A szalonnát kipirítjuk, ráteszünk három fej apróra vágott vöröshagymát és megdinszteljük. Hozzáadjuk a káposztát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával és kevés vízzel felöntjük. Beledobjuk a babérlevelet. A darált húst összedolgozzuk a kihűlt rizzsel, sóval, borssal, pirospaprikával, két fej apróra vágott hagymával és a két egész tojással. Betöltjük a leveleket és rétegezve rátesszük a tölteléket, káposztát  úgy, hogy a tetejére apró káposzta kerüljön. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Kis lángon másfél-két  órát főzzük.
Friss kenyérrel és tejföllel kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Töltött káposzta