Hozzávalók:
1 fej savanyú vagy édes káposzta,fél kg apró káposzta,1 kg darált hús,15 dkg rizs,1 fej apróra vágott hagyma,10gerezdfokhagyma zúzva,piros paprika,só,bors,őrölt kömény.majoránna,10 dkg füstölt szalonna darálva,1-1paprika,paradicsom,1 nagy csokor kapor,zsír.liszt,
*
Elkészítés:
az édeskáposztát sós ecetes vízben meg abálom,fasavanyú leveleire szedve több vízben át mosom,mind2 nél a vastag eret középen ki vágom,a húst,rizst.füszereket,hagymát,fokhahymát.és szalonnát össze gyúróm,majd a káposzta levelekbe tölttöm,egy nagyobb lábasba rakom a apró káposztát,fel vágott paprikát,paradicsomot,bele teszem akaprot,majd szorossan egymás mellé a káposztákat,közé teszek füstölt húst,vagy kolbászt,fel öntöm annyi vizel mi el lepi.majd le szoritva fel teszem főnni,mikor meg főtt lisztböl zsírból vékonyrántást készítek és rá őntöm.újra fel forralom és tejfölel tálalom