Hozzávalók:
60 dkg dagadó-megőrölve,10 dkg mangalica szalonna,
2 tojás
fél marék rizs
1 kis fej hagyma
5 cikk fokhagyma
1 kanál vegeta /só/
1 kanál édespaprika
majorranna, kömény, bors ízlés szerint
savanyított káposztalevél,
20 dkg szálasa /ha savanyú lenne ki kell mosni/
1 db tejföl,2 szelet angolszalonna
Rántás: 2 kanál
*
Elkészítés:
A 10 dkg mangalica szalonnát kipirítani,rátenni a szálas káposztát-jól összekeverni…
A húst a fűszerekkel jól összekeverni,beletenni a rizst,tojást
és a káposztalevelekbe betölteni.
Felállítva rakni a szálasra.A tetejére ismét szálas kerül…
90 cercig főzzük,hogy a haraszt is jó puha legyen..
Sült angolszalonnával és tejföllel kínáljuk…