Töltött kalácskoszorú

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Zsókuc

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

Tésztához:
40 dkg.liszt
2,5 dkg. élesztő
2,5 dl. langyos tej
kiskanál cukor
késhegynyi kurkuma
csapott kávéskanál só
2,5 dkg. olvasztott margarin
Töltelék:
nálam most maradlk sülthús apró kockákra vágva, húsos szalonna felkockázva, reszelt sajt ízlés szerint, csokor zöldség zöldje felaprítva és egy tömlős sajt
2,5 dkg olvasztott vaj
Tetejére:
1 tojás felverve
szezámmag

*

Elkészítés:

A hozzávalókból jól kidagasztjuk a tésztánkat úgy, hogy a tejben, cukorral felfuttajuk az élesztőt.
Letakarva 45 percig hagyjuk kelni.
Közben előkszítjük a tölteléket, összedaraboljuk, lereszeljük a hozzávalókat.
Lehet még beletenni főtt tojást is, sonkát, de darált húst is, melyet megfőzünk előtte kevés zsiradékon és kockázott vöröshagymán, a lehetőségek tárházának csak a képzelet szab határt.
Ha megkelt a tésztánk téglalap alakra nyújtjuk.
A hosszabb lapjánál pizzavágóval vékony csíkokat vágunk bő egyharmadáig a tésztának.
Én kersztben odatettem a nyújtófát, hogy egyenlő hosszúak legyenek a csíkok, melyeket hármasával be is fonunk.
A tészta fennmaradó részét megkenjük az olvasztott vajjal, majd ráhalmozzuk a tölteléket és szorosan felcsavarjuk.
Ekkor rátesszük egy tepsire és egy koszorút formázunk úgy, hogy a tészta végeit egymásba nyomjuk és befedjük egy fonással.
Hagyjuk letakarva 20 percet pihenni, közben előmelegítjük 160 fok hőlégkeverésen a sütőt.
Lekenjük a kalácsot és megszórjuk szezámmaggal.
30 perc alatt készre sütjük.