Hozzávalók:
A tésztához: 50 dkg
A mákos töltelékhez: 10 dkg
A kakaós fonathoz: citromhéj, 1 ek kakaópor, 1-2 ek tej ,vörös áfonya 2-3 dkg
3. fonathoz: 3 db
*
Elkészítés:
Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalókkal jól kidagasztjuk. Három részre vágjuk, és mindegyiket gombócoknak kidolgozzuk. Egy részbe beledagasztunk egy evőkanál tejben feloldott kakaót. Meleg helyen kétszeresére kelesztjük mindhárom tésztát. Miután megkeltek, lisztezett deszkán egyforma nagyságúra kinyújtjuk őket. Mindegyiket megtöltjük a töltelékekkel, és felcsavarjuk. Az egyikbe a mákosat, a másikba az almát fahéjjal , a kakaós tésztába pedig az áfonyát , és a citromot töltjük bele. Majd összefonjuk, és kizsírozott tepsibe tesszük.
Felvert tojással lekenjük, mikor rászáradt újra lekenjük, és addig ismételjük, míg a felvert tojás elfogy (szép fényes lesz a teteje), és újra megkelesztjük. Előmelegített sütőben 200 fokon szép aranysárgára megsütjük.30 perc alatt megsül


