Hozzávalók:
keményre főzött tojás, mustár, ízvarázs, őrölt bors, fokhagyma granulátum
burgonya, vaj, sárgarépa, petrezselyem levél, szemes bors
*
Elkészítés:
a kemény tojásokat félbevágjuk a sárgáját egy kis tálkába rakjuk, villával összetörjük mustárral, ízvarázzsal, őrölt borssal, fokhagyma granulátummal, bármivel ízlés szerint ízesitjük
visszatöltjük a tojásokba
egy-két szem apróra vágott krumplit főzünk sósvízben és mellé dobunk egy félbevágott sárgarépát is
amikor a krumpli megfőtt, elzárjuk és leszűrjük, nem baj ha a sárgarépa roppanós marad
a krumplit összetörjük egy kis vajjal, a sárgarépából kis téglalapokat vágunk, a petrezselymet leveleire szedjük
a vajas burgonyából megformázzuk a kacsa fejét két szeme szemes bors, és belenyomjuk a sárgarépa csőröcskéket is
a két petrezselyemlevelet vízbe mártunk lerázzuk és ráragasztjuk a tojásra szárnynak, azért vizezem, mert akkor könyebben hozzátapad a tojáshoz
rakhatjuk salátára, franciasalátára, én orosz hússalátára raktam


