Hozzávalók:
1 fiatal pecsenyekacsa,5-6 db krumpli,2 fej hagyma 1 fej fokhagyma,alma,körte,szőllő,szilva,narancs,mazsola ízlés és idény szerint bármennyi és bármilyen gyümölcs ,persze amennyi belefér a nagy sütőtálba. töltelékbe: gomba ,1 zsemle,kevéske csirkemáj,tej,főtt tojás és nyers tojás és sok petrezselyem ezenkívül egy kis szalonna,/el is hagyható/és bor ,só ,bors ,/a pataki tálat hidegvízben be kell áztatni! hideg sütőbe kell tenni !
*
Elkészítés:
elkészítjük a tölteléket szokás szerint,a gombát megpároljuk bele az elkapart máj,az összevágott főtt tojás,a tejben áztatott és kicsavart zsemle,petrezselyem,só,bors,és az 1 db felvert tojás ezt összerottyantjuk,kihűlés után a tisztított kacsába töltjük.A tálat kibéleljük szalonnaszeletekkelbeletesszük a kacsát,belerakjuk a félbevágott krumplit.,a vastagon szeletelt hagymákat a kimagozott félbevágott gyümölcsöket kicsit sózzuk borsozzuk, fél -egy deci /fehér v.vörös/bort öntünk rá,beborítjuk szalonnaszeletekkel rá a fedőt -és be a hideg sütőbe .3 -as fokozaton másfél óráig sütjük azután levesszük a fedőt és még félóráig sütjük 4 -es fokozaton.Elég hosszadalmas az előkészítés de isteni finom,bármilyen alkalomra is jó és bármilyen baromfival,sőt nyúlgerinccel combbal is készítettem már.