Hozzávalók:
Hozzávalók :
2 kg egész pecsenye kacsa, majorána, szárnyas fűszersó, fehér bors,só, 3 db alma, 3 db narancs, 6 – 8 dkg aszalt szilva, kevés kacsa zsír
Tört burgonyáhot: 1,50 dkg burgonya, 1 fej vöröshagyma, 1 ev zsír, 1 tk fűszerpaprika
*
Elkészítés:
Elkészítése: A kacsát megtisztítjuk, és a bőrét beirdaljuk.
Az almát, a és a narancsot megpucoljuk és szeletekre vágjuk.
A kacsát jól beszórjuk a majoránnával, szárnyas sóval, (kívül, belül).
Majd a hasába töltjük az almát és a narancsot, és apróra vágott aszalt szilvát, hústűvel össze tűzzük.
Kacsa sütőbe teszem, kacsa zsírral bekenem a beirdal bőrét 1 dl vizet öntök rá és lefedem.
Előmelegített sütőbe 2 óra alatt megsütöm.
Tört burgonyával és a betöltött gyümölcsökkel tálalom.