Hozzávalók:
Hozzávalók
1 kacsa ( Enyém 2kg volt)
30 dkg darált hús, ( lehet csirkemell, vagy sertéscomb )
30 dkg gomba
20 dkg máj
4 db zsemle
1 fej vöröshagyma hagyma
1 fej fokhagyma
só
bors
petrezselyemzöld
majoranna
4 tojás
10 dkg húsos szalonna
1 dl fehér bor
*
Elkészítés:
Elkészítés
Az egész kacsát bedörzsöljük belül sóval, borssal, ételízesítővel, 2 gerezd lereszelt fokhagymával, majorannával, kívülről csak sóval, és hűtőben 1 óráig állni hagyjuk. Közben megcsináljuk a tölteléket. A szalonnát felkockázzuk, és kissé kipirítjuk és a hagymát üvegesre sütjük, majd a húst hozzáadjuk és fehéredésig kavarjuk. Sózzuk, borsozzuk, félig pároljuk , majd a szeletelt gombával együtt zsírjára sütjük, és kihűtjük. A májat elkaparjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majorannával, petrezselyemzölddel. Belerakjuk a vízbe áztatott, majd kinyomkodott zsemlét, 4 db tojást, 1 pici lereszelt hagymát és 1 gerezd lereszelt fokhagymát. Jól összekeverjük, és ezzel töltjük meg a kacsánkat. Jól bevarrjuk a nyílást. A kacsát egy tepsibe tesszük, és mellérakjuk a megmaradt hagymát és fokhagymát, és a fehérbort is mellé öntjük. A kacsa bőrét tetszőleges módon beirdaljuk, és ahol vastagabb zsírréteg van a bőr alatt, meg is szurkáljuk. Lefedjük alufóliával, és előmelegített sütőben kb. 2 óráig sütjük. Levesszük róla az alufóliát, kiszedjük mellőle a hagymadarabokat. Megint megszurkáljuk a zsírosabb részeken, hogy kisüljön belőle a zsír, és ropogósra sütjük. Tört vajas burgonyával, és savanyúsággal tálaljuk.