Töltött kacsa

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ilona

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

120

Nehézség

Töltött kacsa

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók
1 kacsa ( Enyém 2kg volt)
30 dkg darált hús, ( lehet csirkemell, vagy sertéscomb )
30 dkg gomba
20 dkg máj
4 db zsemle
1 fej vöröshagyma hagyma
1 fej fokhagyma

bors
petrezselyemzöld
majoranna
4 tojás
10 dkg húsos szalonna
1 dl fehér bor

*

Elkészítés:

Elkészítés
Az egész kacsát bedörzsöljük belül sóval, borssal, ételízesítővel, 2 gerezd lereszelt fokhagymával, majorannával, kívülről csak sóval, és hűtőben 1 óráig állni hagyjuk. Közben megcsináljuk a tölteléket. A szalonnát felkockázzuk, és kissé kipirítjuk és a  hagymát üvegesre sütjük, majd a húst hozzáadjuk és fehéredésig kavarjuk. Sózzuk, borsozzuk, félig pároljuk , majd a szeletelt gombával együtt zsírjára sütjük, és kihűtjük. A májat elkaparjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majorannával, petrezselyemzölddel. Belerakjuk a vízbe áztatott, majd kinyomkodott zsemlét, 4 db tojást,  1 pici lereszelt hagymát és 1 gerezd lereszelt fokhagymát. Jól összekeverjük, és ezzel töltjük meg a kacsánkat. Jól bevarrjuk a nyílást. A kacsát egy tepsibe tesszük, és mellérakjuk a megmaradt hagymát és fokhagymát, és a fehérbort is mellé öntjük. A kacsa bőrét tetszőleges módon beirdaljuk, és ahol vastagabb zsírréteg van a bőr alatt, meg is szurkáljuk. Lefedjük alufóliával, és előmelegített sütőben kb. 2 óráig sütjük. Levesszük róla az alufóliát, kiszedjük mellőle a hagymadarabokat. Megint megszurkáljuk a zsírosabb részeken, hogy kisüljön belőle a zsír, és ropogósra sütjük. Tört vajas burgonyával, és savanyúsággal tálaljuk.

Töltött kacsa

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Töltött kacsa

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!