Töltött kacsa

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kautz József

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

25

Sütési / főzési idő (perc)

180

Nehézség

Könnyű

Töltött kacsa

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 db kacsa      / az enyém 3kg /
25 dkg kacsa vagy csirkemáj
20 dkg gomba
15 dkg húsos füstölt szalonna
3 db tojás
2 fej vöröshagyma
2 db szikkadt zsemle
2 dl tej
A tepsibe:
2 fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
A fűszerek:
majoránna
őrölt fekete bors
szárnyas fűszerkeverék

petrezselyem zöld

*

Elkészítés:

Előkészítés:A kacsát megtisztítjuk,megmossuk.Kívül-belül sózzuk,fűszerezzük.Két darab tojást megfőzünk.A szalonnát,hagymát,májat,gombát és a két főtt tojást kis kockákra vágjuk.A zsemléket tejbe áztatjuk,kinyomkodjuk.A petrezselymet ha friss apróra vágjuk.
Elkészítés:A szalonnát kisütjük,megdinszteljük rajta a hagymát.Rátesszük a májat,sózzuk,borsozzuk,csipet majoránnát adunk hozzá és lepirítjuk.beletesszük a gombát és addig pároljuk míg elfövi a levét.Levesszük a tűzről és belekeverjük a petrezselymet,zsemléket,kockára vágott főtt tojásokat és egy darab nyers tojást. A tölteléket a kacsa hasüregébe töltjük,hústűvel összetűzzük.A kacsát tepsibe tesszük,mellé rakjuk a fokhagyma gerezdeket és négybe vágott vöröshagymákat.Zsiradékot nem csak vizet öntönk alá /kb 2dl /és alufóliával letakarva 2-2,5 órát sütjük.Levesszük a fóliát és 30-40 percre visszatesszük a kacsát amíg szép színt kap.
A sütési idő a kacsa méretével változik.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Töltött kacsa

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Töltött kacsa

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!