Töltött hús krumplipürével és meggybefőttel

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

120

Nehézség

Haladó

Töltött hús krumplipürével és meggybefőttel

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

1,2 kg-os dagadó(lágya)
4 db szikkadt  zsömle
4 tojás
1 fej hagyma
1 ek. zsír
kevés tej
2 gerezd fokhagyma

bors
1 nagy csokor petrezselyemzöld
25 dkg zsír
1 kg krumpli
3 dkg vaj, vagy margarin
kevés tej

meggybefőtt

*

Elkészítés:

Elkészítem a tölteléket. A szikkadt zsömléket beáztatom, majd jól kinyomkodom, egy nagy tálba teszem. Hozzáteszem a zsíron megpirított kockázott hagymát és belepréselem a fokhagymát is. Sóval, borssal ízesítem, majd belekeverem az aprított petrezselyemzöldet.
Megtöltöm a felszúrt dagadót, végét hústűvel megtűzöm.
Tepsibe teszem a zsírt, ráfektetem a húst, öntök alá 3 dl vizet. Mindig locsolgatva,  közepes hőmérsékleten 2 órán át  sütöm, a vizet pótolom. A végén, amikor már puha a hús, zsírjára sütöm és kicsit rápirítok.
A krumplit megfőzöm, összetöröm, vajjal, tejjel pürét készítek belőle, ezzel tálalom a töltött húst.
Meggybefőttel tálalom.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Töltött hús krumplipürével és meggybefőttel