Hozzávalók:
1,2 kg-os dagadó(lágya)
4 db szikkadt zsömle
4 tojás
1 fej hagyma
1 ek. zsír
kevés tej
2 gerezd fokhagyma
só
bors
1 nagy csokor petrezselyemzöld
25 dkg zsír
1 kg krumpli
3 dkg vaj, vagy margarin
kevés tej
só
meggybefőtt
*
Elkészítés:
Elkészítem a tölteléket. A szikkadt zsömléket beáztatom, majd jól kinyomkodom, egy nagy tálba teszem. Hozzáteszem a zsíron megpirított kockázott hagymát és belepréselem a fokhagymát is. Sóval, borssal ízesítem, majd belekeverem az aprított petrezselyemzöldet.
Megtöltöm a felszúrt dagadót, végét hústűvel megtűzöm.
Tepsibe teszem a zsírt, ráfektetem a húst, öntök alá 3 dl vizet. Mindig locsolgatva, közepes hőmérsékleten 2 órán át sütöm, a vizet pótolom. A végén, amikor már puha a hús, zsírjára sütöm és kicsit rápirítok.
A krumplit megfőzöm, összetöröm, vajjal, tejjel pürét készítek belőle, ezzel tálalom a töltött húst.
Meggybefőttel tálalom.