Hozzávalók:
4 nagy fej vöröshagyma
só, bors
friss vagy száított kakukkfű
15 dkg parmezán
6-8 ek tejszín
olaj
6 szelet füstölt bacon
1 nagy fej fokhagyma
*
Elkészítés:
A hagymákat megtisztítjuk és annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje mindet. Közepes lángon 15 percig főzzük, majd leszűrjük őket. A végüket levágjuk, és a közepükből kivágunk. Ezeket apróra felkockázzuk, majd egy serpenyőben 2 ek olajon a tisztított és felaprított fokhagymával megpirítjuk. A kakukkfű leveleit, sót, borsot és a 2 szelet bacont apró kockára vágva hozzáadjuk, majd amikor már szép aranybarna a hagyma, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a tejszínt, valamint 10 dkg reszelt parmezánt. Jól összekeverjük amíg még meleg. A hagymákat a1-1 baconnel körbecsavarjuk és a kaukkfű keményebb szárával megtűzzük. Ízt is ad és praktikus. Ezután beletöltjük a tejszínes masszát a hagymákba, végül meghintjük a maradék parmezánnal. Kiolajozott hőállótálba egymás mellé tesszük, majd 180-200 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. Sülthúsokhoz köretként isteni, de önálló fogásként is megállja a helyét pl. előételként. Bacon nélkül vegetáriánus fogásként is tálalható (lásd a képen).