Töltött hagyma

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Nárcica

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

5

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Töltött hagyma

Recept leírás:

Hozzávalók:

4 nagy fej vöröshagyma
só, bors
friss vagy száított kakukkfű
15 dkg parmezán
6-8 ek tejszín
olaj
6 szelet füstölt bacon
1 nagy fej fokhagyma

*

Elkészítés:

A hagymákat megtisztítjuk és annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje mindet. Közepes lángon 15 percig főzzük, majd leszűrjük őket. A végüket levágjuk, és a közepükből kivágunk. Ezeket apróra felkockázzuk, majd egy serpenyőben 2 ek olajon a tisztított és felaprított fokhagymával megpirítjuk. A kakukkfű leveleit, sót, borsot és a 2 szelet bacont apró kockára vágva hozzáadjuk, majd amikor már szép aranybarna a hagyma, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a tejszínt, valamint 10 dkg reszelt parmezánt. Jól összekeverjük amíg még meleg. A hagymákat a1-1 baconnel körbecsavarjuk és a kaukkfű keményebb szárával megtűzzük. Ízt is ad és praktikus. Ezután beletöltjük a tejszínes masszát a hagymákba, végül meghintjük a maradék parmezánnal. Kiolajozott hőállótálba egymás mellé tesszük, majd 180-200 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. Sülthúsokhoz köretként isteni, de önálló fogásként is megállja a helyét pl. előételként. Bacon nélkül vegetáriánus fogásként is tálalható (lásd a képen).

Töltött hagyma

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Töltött hagyma

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!