Hozzávalók:
4 személyre:
8 szelet karaj
15 dkg füstölt sajt
1 kisebb fej lilahagyma
1-2 ek. tejföl
só
bors
1 csomag bacon
*
Elkészítés:
A karajt úgy vágom fel, hogy csak minden második szeletnél vágom el, így dupla szeleteket kapok. Ebből kell 4 ilyen dupla szelet. Kikloppfolom a húsokat, de nem kell nagyon vékonyra. Sózom, borsozom, így hagyom állni fél órát.
A töltelékez apróra vágom a lilahagymát, összekeverem a füstölt reszelt sajttal, annyi tejfölt teszek hozzá, hogy öszefogja, de ne legyen híg a massza. Sóval, borssal ízesítem. A hagymás, sajtos tölteket berakom a két hússzelet közé, majd szorosan körbetekerem baconnel. Kontakt grillben sütöm, többször forgatva, de lehet tűzhelyre való grill serpenyőben is, akkor is forgatni kell többször.
Sült krumplival és tartár mártással tálaltam, de többféle körtet jó hozzá.