Töltött gombafejek csirkemájas, gombás, krémsajtos

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kautz József

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Könnyű

Töltött gombafejek csirkemájas, gombás, krémsajtos

Töltött gombafejek csirkemájas, gombás, krémsajtos

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

·         1/2 kg közepes nagyságú gomba
·         2 db csirkemáj
·         1/2 fej vöröshagyma
·         5 dkg bacon
·         10 dkg krémsajt
·         só
·         őrölt bors
A panírozáshoz:
·         teljes kiőrlésű liszt
·         tojás
·         rozsos zsemlemorzsa
A sütéshez:
·         étolaj

*

Elkészítés:

A csirkemájat és a gombaszárakat ledaráljuk, vagy nagyon apróra vágjuk. A hagymát és a bacont apró kockákra vágjuk. A bacont kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a májat, sózzuk, borsozzuk és lepirítjuk. Rátesszük a gombát és addig pároljuk, míg elfövi a levét. Hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük a krémsajtot. A májas tölteléket a gombafejekbe töltjük, kettőt-kettőt összefordítunk és bepanírozzuk. Bő olajban közepes tűzön kisütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Köretnek párolt zöldséget és hamis tartárt / ízesített joghurtot/ készítettem mellé.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Töltött gombafejek csirkemájas, gombás, krémsajtos