Hozzávalók:
csiperkegomba 10 db-hoz
Töltelék: 1 zsömle
1főtt tojás
1 tojás
So,bors izles szerint
1-2 tk pirospaprika (izles szerint)
1-2 zúzott fokhagyma
Apróra vágott petrezselyem izles szerint
Lila es vöröshagyma vegyesen apróra vágva
1-2 ek bulgar sajt vagy feta elmorzsolva ( en Bulgárt használtam)
Tetejere: reszelt trapista
Keneshez: vaj
*
Elkészítés:
Áztassuk be a gombafejeket hidegvizbe,majd pucoljuk meg.Keszitsuk el a tölteléket:a vízbe áztatott szemlét vagy kenyeret alaposan nyomkodjuk ki a víztől.Adjuk hozza a többi hozzávalót ami a felsoroltak van talalhato,majd keverjuk jól össze. A megtisztított gombafejeket töltsük meg a töltelékkel.Tegyuk őket kivajazott hőálló tálba ,szórjuk meg reszeltsajttal es fóliával letakarva 200-220 fokon süssük kb 20 percet. Majd a fóliát levéve süssük pirosra es találjuk.