Hozzávalók:
gomba
lilahagyma
fokhagyma
tojás
sajt
zsemlemorzsa
petrezselemzöld
olaj
*
Elkészítés:
A gombafejeket jól megmosom, és a tönkjeit kiszedem. Nem dobom el, hanem apróra felkockázom, csakúgy, mint a lilahagymát és a fokhagymát. A petrezselyemzöldet összevagdalom, és azt is a hagymákhoz, gombához adom. megszórom delikáttal és borssal, és kevés olajat aláöntve megpárolom. Ha már minden puha benne, leveszem a tűzről, és pár perc hülés után beleütöm a tojást, és beleszórok annyi zsemlemorzsát, hogy összefogja a masszát, de ne legyen nagyon kemény. megtöltöm vele a gombafejeket, és reszeltsajtot szórok a tetejére. Tálra teszem, és mikróba téve teljes teljesítményen 6-7 percig párolom.
Közben egszer érdemes kivenni, és leönteni alóla a kiszivárgott vizet.
Elkészíthetjük sütőben is, akor a nedvesség is elpárolog magától.
Pontos adagokat azért nem írtam, mert én is csak úgy szemre-hasra szoktam az adagokat készíteni. Látszik már egyébként az, hogy a gomba mennyiségéhez mérten mennyi hagymára, tojásra, sajtra van szükség.