Hozzávalók:
40 dkg sima liszt
2 dkg élesztő
125 ml langyos víz
5 dkg cukor
5 dkg vaj
2 egész tojás
1/2 kiskanál só
Töltelék:
10 dkg pikáns ízű lekvár
10 dkg mazsola
1 dl rum
5 dkg apróra vágott dió
10 dkg összetört piskótatallér vagy marcipán
*
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk , bedagasztjuk és 30 percig kelesztjük.
Közben elkészitjük a tölteléket : A mazsolát leöntjük a rummal és egy kicsit felmelegítjük, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót is.
Ha megkelt a tészta, tepsi nagyságúra kisodorjuk és beletesszük a vajazott-lisztezett tepsibe. A tésztát hosszában 3 felé osztjuk – nem kell elvágni! – és a közepére helyezzük a tölteléket.
A tészta két szélét derelyevágóval vagy éles késsel ferdén bevagdossuk. A bevagdosott szélekkel befonjuk a tölteléket. 20 percig a tepsiben még kelesztjük, utána megkenjük tojással.
200 fokon 40 percig sütjük. Mielőtt készre sülne , megkenjük 2 EK cukor és 2 EK víz keverékével. Visszatoljuk a sütőbe és pirosra sütjük.


