Hozzávalók:
Tészta..1kg liszt, 4dkg élesztő, a2,5dkg olvasztott margalin, 15dkg kristálycukor, 2cs vaníliás cukor, 7dl langyos tej, 2e.k zsír, 2db egész tojás
Töltelék: :20dkg darált mák, 2dl tej, 10dkg k.cukor, citromhéj vagy lé, 2cs vaníliás cukor,
20dkg darált dió, 2dl tej, 10dkg k.cukor, 2cs vaníliás cukor, kevés citromhéj,
Tetejére.1db felvert tojás, kevés margarin , porcukor,
*
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy dagasztótálba tesszük és jól bedagsztjuk , ha ez megvan akkor duplájára hagyjuk kelni , majd egy deszkára kiborítjuk és 3 cipóba osztjuk. Az első cipót is 3 részre osztjuk és kinyújtjuk kis téglalap alakúra , majd megtöltjük egyenként. .A tölteléket egy edényben (mákot a tejben)megfözzük és hozzáadjuk a hozzávalókat .Mikor megvannak töltve a rudacskák ekkor összefonjuk és tepsibe tesszük.Tetejét lekenjük tojással .Ezt megismételjük amíg van tésztánk .Előmelegített sütőbe tesszük és szép aranyszínűre sütjűk.Ha meghűlt pocukrozzuk és tálaljuk.Jó étvágyat hozzá!