Hozzávalók:
Tészta:
60 dkg liszt
3 egész tojás
6 dkg porcukor
3 dl tej
5 dkg élesztő vagy 1 cs. szárított élesztő
2 ek. étolaj
Krém:
3 ek. kakaópor
3 cs. vaníliás cukor
20 dkg margarin vagy vaj
25 dkg porcukor
Kenéshez:
1 tojás sárgája
2 ek. tej
2 kávéskanál porcukor
*
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit a Duplafalu Ablakos Kelesztőben összekeverjük. Ha friss élesztőt használunk, akkor azt természetesen kis cukros, langyos tejben megfuttatjuk. A tejet a TW Mikro kannában megmelegítjük, és úgy tesszük a tésztához.
Kb. 20 perc alatt megkel a tészta. A megszokott kelt tésztákhoz képest ez jóval hígabb állagú lesz!
Míg a tészta kel, elkészítjük a krémet.
A puha margarint a Konyhaművész Pro tálba tesszük. Tetejére tesszük a fröcskölés gátlót és robotgéppel kikeverjük a margarint. Hozzáadjuk a cukrot, vaníliáscukrot. Sima krémmé keverjük. A végén hozzáadjuk a kakaóport és ezzel is jól kikeverjük.
A kenéshez a tojást szétválasztjuk és csak a sárgáját használjuk fel, amit kikeverünk a cukorral és a tejjel.
Mire ezekkel végzünk a tésztánk meg is kelt.
Lisztezett nyújtólapra tesszük. Valamivel bővebben kell liszteznünk a gyúrólapunkat, mert ragadósabb a tésztánk a szokásosnál.
6 rudat vagy cipót formázunk a tésztából.
Téglalap alakúra nyújtjuk a Tupperware Nyújtóval, amibe meleg vizet töltöttünk. Megkenjük a csoki krémmel, majd feltekerjük, félretesszük és sorban mind a 6 tésztát nyújtjuk, kenjük, tekerjük.
Ha meg vagyunk mindegyikkel, akkor 3-3 rudat összefonunk.
Margarinnal kikenjük az UltraPlusz Lasagna sütő tetejét és egymás mellé beletesszük a két fonatunkat.
Megkenjük a tetejüket a kikevert tojással és 200 fokon sütjük kb. 30 percet. Sütő és tűzhely függő az idő.
Javasolt Tupperware edények:
0,5 literes Mikro Kanna
Duplafalú Ablakos Kelesztő vagy Gyorskelesztő 3 literes
Szilikon Keverő
Konyhaművész Pro Tál, fröcskölés gátló tetővel
TW Kenőecset
UltraPlusz Lasagna sütő teteje (ez lesz a tepsink)
TW Aprókák, a hozzávalók odakészítéséhez
Mesterfogás tálaló Lapát
Gyúrólap
Nyújtó
TW Digitális Konyhamérleg


