Töltött felső csirkecomb

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Haladó

Töltött felső csirkecomb

Recept leírás:

Hozzávalók:

4 db felső csirkecomb
1 csirkemáj
4 zsömle
2 tojás
kevés zsír
1 kis fej hagyma
petrezselyemzöld
bors
majoránna

3-4 ek.  zsír  a sütéshez

*

Elkészítés:

Elkészítem a tölteléket. A csirkemájat elkaparom, a hagymát apróra vágva megpirítom kevés zsíron, ráteszem a májat, átforgatom. Hozzáteszem az áztatott, kinyomkodott zsömléket, a tojásokat, fűszerezem sóval, borssal, majoránnával és az aprított  petrezselyemzölddel, majd az egészet jól összekeverem.Ha túl hígnak találom, teszek hozzá 1-2 kanál zsemlemorzsát. A húsokat sózom, borsozom és a bőre alá betöltöm a májas tölteléket. Nem kell összetűzni, szépen megmarad a töltelék a bőr alatt sülés közben, a tojások összetartják. Egy tepsibe teszek 3-4 kanál zsírt, ráteszem a combokat, öntök alá kevés vizet és folyamatosan locsolgatva, közepes lángon sütöm, amíg szép piros, ropogós lesz a bőre. Krumplipüré vagy petrezselymes krumpli illik hozzá és persze saláta, vagy savanyúság is kell mellé.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Töltött felső csirkecomb

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!