Töltött dagadó krumplipürével

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

25

Sütési / főzési idő (perc)

120

Nehézség

Haladó

Töltött dagadó krumplipürével

Recept leírás:

Hozzávalók:

1,2 kg-os dagadó(lágya)
5 db szikkadt  zsömle
5 tojás
1 nagy fej hagyma
1 ek. zsír
kevés tej
3 gerezd fokhagyma

bors
1 nagy csokor petrezselyemzöld
25 dkg zsír
1 kg krumpli
3 dkg vaj, vagy margarin
kevés tej

*

Elkészítés:

A húst, sózom, borsozom. Elkészítem a tölteléket. A szikkadt zsömléket kockára vágom a tojásokat felverem és ráöntöm, jól elkeverem. Ezután meglocsolom kevés tejjel, jól összedolgozom. Hozzáteszem a zsíron megpirított kockázott hagymát és belepréselem a fokhagymát is. Sóval, borssal ízesítem, majd belekeverem az aprított petrezselyemzöldet. Megtöltöm a felszúrt dagadót, végit hústűvel megtűzöm. Tepsibe teszem a zsírt, ráfektetem a húst, öntök alá 3 dl vizet. Mindig locsolgatva,  közepes hőmérsékleten 2 órán át  sütöm, a vizet pótolom. A végén, amikor már puha a hús, zsírjára sütöm és kicsit rápirítok. A krumplit megfőzöm, összetöröm, vajjal, tejjel pürét készítek belőle, ezzel tálalom a töltött húst. Savanyúságot adok mellé.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Töltött dagadó krumplipürével

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!