Hozzávalók:
1-1,5 kg tölteni való dagadó
30 dkg darált sertés hús
1 db piros kaliforniai paprika
10 dkg húsos füstölt szalonna
1 db tojás
1 db zsemle
1 cs.petrezselyemzöld
2 fej lilahagyma
5-6 gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma
só
őrölt fekete bors
őrölt kömény
ételízesítő
2 ek.sertés zsír
http: //www.boller.hu
*
Elkészítés:
Előkészítés:A szalonnát,paprikát,lila hagymát apró kockákra vágjuk.A zsemlét beáztatjuk, kinyomkodjuk.
Elkészítés:A dagadót felszúrjuk,kívül-belül besózzuk,fűszerezzük.A darált húst összedolgozzuk a kinyomkodott zsemlével,paprika hagyma és szalonna kockákkal,tojással,petrezselyemmel.Sóval,borssal ételízesítővel ízesítjük.A tölteléket a dagadóba töltjük és hústűvel összetűzzük vagy bevarrjuk.A húst tepsibe tesszük,megkenjük hideg zsírral.Mellé tesszük a fokhagyma gerezdeket és a négybe vágott vöröshagymákat.A tepsit lefóliázzuk és előmelegített sütőben kb.1 órát sütjük.Levesszük a fóliát és addig sütjük míg a hús szép pirosra sül.
Szeletelés előtt hagyjuk kicsit hűlni.
Petrezselymes,hagymás törtkrumplit készítettem hozzá.
Jó étvágyat kívánok.


