Töltött dagadó kicsit másképp

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kautz József

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

90

Nehézség

Könnyű

Töltött dagadó kicsit másképp

Recept leírás:

Hozzávalók:

1-1,5 kg tölteni való dagadó
30 dkg darált sertés hús
1 db piros kaliforniai paprika
10 dkg húsos füstölt szalonna
1 db tojás
1 db zsemle
1 cs.petrezselyemzöld
2 fej lilahagyma
5-6 gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma

őrölt fekete bors
őrölt kömény
ételízesítő
2 ek.sertés zsír
http: //www.boller.hu

*

Elkészítés:

Előkészítés:A szalonnát,paprikát,lila hagymát apró kockákra vágjuk.A zsemlét beáztatjuk, kinyomkodjuk.
Elkészítés:A dagadót felszúrjuk,kívül-belül besózzuk,fűszerezzük.A darált húst összedolgozzuk a kinyomkodott zsemlével,paprika hagyma és szalonna kockákkal,tojással,petrezselyemmel.Sóval,borssal ételízesítővel ízesítjük.A tölteléket a dagadóba töltjük és hústűvel összetűzzük vagy bevarrjuk.A húst tepsibe tesszük,megkenjük hideg zsírral.Mellé tesszük a fokhagyma gerezdeket és a négybe vágott vöröshagymákat.A tepsit lefóliázzuk és előmelegített sütőben kb.1 órát sütjük.Levesszük a fóliát és addig sütjük míg a hús szép pirosra sül.
Szeletelés előtt hagyjuk kicsit hűlni.
Petrezselymes,hagymás törtkrumplit készítettem hozzá.
Jó étvágyat kívánok.

Töltött dagadó kicsit másképp

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Töltött dagadó kicsit másképp