Hozzávalók:
1 kg. sertésdagadó
7 db. főtt tojás
3 db. nyers tojás
5 dkg. prézli
1 cs. petrezselyemzöld
só
őrölt bors
1 ek. zsír
*
Elkészítés:
A tojásokat megfőzzük, hűtjük, pucoljuk.
A dagadót kívül-belül sózzuk, borsozzuk.
A főtt tojásokat apróra vágjuk, hozzáadjuk a prézlit, 1 csipet sót, borsot, a nyers tojásokat, a petrezselymet, majd az egészet összekeverjük és a dagadó belsejébe töltjük, a végét hústűvel megtűzzük és jénai tálba téve, fagyos zsírral lekenve alufóliával letakarva,175 fokos sütőben kb.1 óra alatt szép pirosra sütjük, ha szükséges a fóliát levéve még tovább is süthetjük, de vigyázunk, hogy ne szárítsuk ki.
Jó étvágyat hozzá!
saját receptváltozat