Töltött dagadó

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

120

Nehézség

Haladó

Töltött dagadó

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 ,5 kg  sertés dagadó
1  fej hagyma
5 főtt  tojás
1 csokor petrezselyem
1 tk házi vegeta de a másik is jó
2 db zsemle
1 tojás
2 evk  olaj
1 tk grill fűszerkeverék
1tk só
1 tk őrölt bors

*

Elkészítés:

1.    A felszúrt  húst bedörzsöljük a grill fűszerrel és egy tepsibe tesszük. Kevés olajat öntünk alá.
2.    A   hagymát  egy  kevés olajon megdinszteljük, a végén hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet is  .
3.    A zsemléket vízben megáztatjuk, jól kicsavarjuk és egy tálba tesszük.
4.    Hozzákeverjük a tojást, a megdinsztelt zöldségeket. A főtt tojásokat apróra vágva szintén belekeverjük.
5.    Sózzuk, borsozzuk,vegetával ízesítjük.
6.    Az így elkészített tölteléket a dagadóba töltjük. Ha nem fér bele mind , akkor nyugodtan a hús mellé helyezzük.A Dagadó végét hústűvel  lezárjuk  .
7.    A tepsit lefedjük, és előmelegített forró sütőben sütjük. (kb.1,5-2 óra hosszat)
8.    A végén a fedőt levéve még kb. 10 percig pirítjuk.
Tipp :Érdemes ezt a sültet előző nap elkészíteni, mert frissen nem lehet szépen felszeletelni. Hidegen viszont gyönyörű ( akár még vékony) szeletekre is vágható.
Nálunk például  hidegen, paradicsommal, paprikával, kenyérrel fogy leginkább. Meleg változatához burgonya illik. Most burgonya pürével kínáltam a vendégeknek.
nagyon finom  ,jó étvágyat
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek,  www.toldifuszer.hu )

Töltött dagadó

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Töltött dagadó