Töltött dagadó

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Zsuzsi2

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Haladó

Töltött dagadó

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 nagy sertés dagadó
3 főtt tojás
1 nyers tojás
4 csirkemáj
1 csokor petrezselyemzöld
2 szikkadt zsemle
kevés tej
ízlés szerint só
ízlés szerint ételízesítő
ízlés szerint bors (fehér és fekete)
ízlés szerint majoranna
kevés disznózsír

*

Elkészítés:

Először is elkészítjük a tölteléket. A zsemlét tejbe beáztatjuk. A májat, főtt tojást és a petrezselymet felaprítjuk kis kockákra. Egy tálba tesszük őket. A zsemléket jól kinyomkodjuk, és hozzáadjuk az apróra vágott keverékhez. Egy nyers tojást beleütünk, majd ízlés szerint fűszerezzük.
Ha ezzel kész vagyunk, akkor a dagadóba lyukat vágunk, ahová majd a tölteléket tesszük. Ha nem szeretnénk ezzel otthon bíbelődni, a hentest is megkérhetjük, biztosan segít. A töltelékkel megtöltjük. Hústűvel vagy fogpiszkálóval rögzítjük, hogy a töltelék sülés közben, ne tudjon kifolyni.
Egy tepsit kikenünk zsírral és fűszerezzük ételízesítővel és majorannával. A húst belefektetjük, majd fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel. 1 dl vizet öntünk alá. Alufóliával letakarva 1 óra alatt készre sütjük. De ha szükséges süthetjük tovább. Ha megsült az alufóliát eltávolítjuk. és még 5 percre visszatesszük a sütőbe, hogy szép piros legyen a felszíne.
Köretként felszolgálhatunk burgonyát, de valamilyen főzeléket is. Nálam ma meggyszósz volt mellé.
Jó étvágyat!

Töltött dagadó

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Töltött dagadó

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!