Hozzávalók:
1 kg cukkíni (kb. 3 db közepes méretű)
30 dkg darált hús
1 közepes hagyma v. 3 szál újhagyma
30 g kapribogyó
50 g zöld olívabogyó (feldarabolva)
2-3 ek paradicsomszósz
bazsalikom
só
olívaolaj
*
Elkészítés:
A cukkinit keresztbe félbevágjuk és forró vízben 10 percig főzzük. Majd leszűrjük a levét, megvárjuk, amíg kicsit kihűl, majd hosszanti irányba félbevágjuk őket. A közepét egy teáskanál segítségével kikaparjuk (3-4 mm hús maradjon a héjon). A cukkini belét apró kockákra vágjuk és félretesszük.
Egy tálban összekeverjük a húst, az apróra vágott hagymát, a kapribogyót, a feldarabolt olívabogyót, a paradicsomszószt, a cukkini belsejét, a bazsalikomot és a sót.
A cukkini héját megtöltjük a húsos masszával, és azokat egy nagyobb tepsibe egymás mellé helyezzük. Meglocsoljuk olívaolajjal. 200 fokon 30-40 percig (alsó-felső sütési módon) sütjük, majd az utolsó 5-8 percet grillezve, hogy szép piros legyen a teteje.