Hozzávalók:
4 drb csirkemell
4 szelet sajt
1 szál füstölt kolbász
1 kapia
2 drb csemege uborka
Pác: ételízesítő, űrölt pirospaprika,olaj,3-4 gerezd fokhagyma.
Panír: liszt,tojás,reszelt sajt,só,zsemlemorzsa.
*
Elkészítés:
A húst megmosom,megszárítom és mind a 4 drb-ot bevágom,vigyázva hogy ne vágjam át teljesen.Szétterítem a cs.mellet és a belső részét óvatosan kiklopfolom,majd ráteszem a szelet sajtot,darabka kolbászt,félbe vágott uborkát,csíkokra szeletelt kapiát.Ezután hústűvel összefogjuk vagy fogpiszkálóval is össze lehet tűzni.
A páclével megkenjük a töltött cs.melleket.Legjobb előző este bepácolni hogy átvehesse az ízeket.
Panírozzuk lisztben,tojásban-melybe reszelünk kevés sajtot,majd zsemlemorzsában.Bő forró olajban lassú tűznél sütjük h.jól átsüljön a cs.mell.
Köretként krumplipüré vagy sült kukoricás krumplival kínáljuk.


