Hozzávalók:
4 db nagyobb felső csírkecomb
2-3 db csírkemáj
1 db kisebb tojás
1 db áztatott zsemle
só
bors
pici zöldség zöldje
2 gerezd fokhagyma
pici csírkefűszersó
kb 1 kg burgonya
zölség zöldje
pici olaj
pici reszelt hagyma
*
Elkészítés:
A megmosott combokat beszórjuk fűszersóval, megtüzdeljük fokhagymával.
Közben elkészítjük a tölteléket.
Beáztatjuk a zsemlét. A májat megtisztítjuk a hártyáitól majd késsel elkaparjuk.
A kinyomkodott zsemlét összekavarjuk a májjal, sóval, borssal, petrezselyemzölddel.
A kész masszát betöltjük a combok bőrealá, tepsibe rakjuk, öntünk alá 1 dl vizet, dobhatunk mellé 1 eldarabolt vöröshagymát.
Lefóliázzuk és 40-50 percig sütjük előmelegített sütőben.
Közben a burgonyát megfőzzük sós vízben.
Pici reszelt hagymát fonnyasztunk egy kevés olajon, rárakjuk a leszürt burgonyát, megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, és egy kicsit összesütjük uborka salátával kínáljuk.