Töltött csirkecomb petrezselymes burgonyával

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Marcsi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

70

Nehézség

Könnyű

Töltött csirkecomb petrezselymes burgonyával

Recept leírás:

Hozzávalók:

4 db nagyobb felső csírkecomb
2-3 db csírkemáj
1 db kisebb tojás
1 db áztatott zsemle

bors
pici zöldség zöldje
2 gerezd fokhagyma
pici csírkefűszersó
kb 1 kg burgonya
zölség zöldje
pici olaj
pici reszelt hagyma

*

Elkészítés:

A megmosott combokat beszórjuk fűszersóval, megtüzdeljük fokhagymával.
Közben elkészítjük a tölteléket.
Beáztatjuk a zsemlét. A májat megtisztítjuk a hártyáitól majd késsel elkaparjuk.
A kinyomkodott  zsemlét összekavarjuk a májjal, sóval, borssal, petrezselyemzölddel.
A kész masszát  betöltjük a combok bőrealá, tepsibe rakjuk, öntünk alá 1 dl vizet, dobhatunk mellé 1 eldarabolt vöröshagymát.
Lefóliázzuk és 40-50 percig sütjük előmelegített sütőben.
Közben a burgonyát megfőzzük sós vízben.
Pici reszelt hagymát fonnyasztunk egy kevés olajon, rárakjuk a leszürt burgonyát, megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, és egy kicsit összesütjük  uborka salátával kínáljuk.

Töltött csirkecomb petrezselymes burgonyával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Töltött csirkecomb petrezselymes burgonyával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!