Hozzávalók:
Összeaprított vöröshagyma,
öszeaprózott csirkemáj: 20 dkg
összeaprított zöldségzöldje,
5 egész tojás,
1 szelet áztatott kenyér vagy 1 egész zsemle,
őrölt bors, só ízlés szerint.
2 egész csirkecomb.
*
Elkészítés:
A húst lesózom, majd elkészítem a tölteléket:
zsiradékon megdinsztelem a hagymát, hozzáadom a májat, addig párolom, amíg el nem veszíti sötét színét, beleteszem a kenyeret, aztán a tojásos zöldségzöldjét, kemény állagúra párolom.
A csirkecombokat felszúrom, megtöltöm a töltelékkel, hústűvel lezárom, sütőedényben, kevés olajon fóliával letakarva 1 órán át párolom, majd fólia nélkül fél óráig sütöm még, néhányszor meglocsolom a saját levével.
A megmaradt töltelékhez teszek még 2 evőkanálnyi zsemlemorzsát, rolókat formázok, zsemlemorzsában meghempergetem, majd forró olajban megsütöm.
Cseresznyebefőttel tálalom.