Töltött csirkecomb Kata módra

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kata

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

3

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Haladó

Töltött csirkecomb Kata módra

Recept leírás:

Hozzávalók:

2 db közepes méretű egész csirkecomb
5 db tojás
Kb. 10 dkg. zsemlemorzsa
1 cs. petrezselyemzöld levele

bors

*

Elkészítés:

A tojásokból 3 db – ot sós vízben megfőzünk.
Addig a csirkecombokat megmossuk, letisztítjuk, majd óvatosan a bőre alá nyúlva elválasztjuk a hústól, vigyázva, hogy ne szakadjon ki.
Kívül belül enyhén megsózzuk, borssal megszórjuk.
A lehűtött tojásokat megpucoljuk, tojásszeletelőn apróra vágjuk, egy jénai tálba tesszük, hozzáütjük a maradék 2 tojást, sózzuk, ( kb.1 púpos kk., ez a sótól és az ízlésünktől függ, ha szükséges inkább kóstoljuk meg.) borsozzuk.
Beletesszük a zsemlemorzsát, az összeaprított petrezselyemzöldet, majd az egészet összekeverjük és egyenlően elosztva a húsok bőre alá töltjük, hústűvel megűzzük, jénai sütőtálba tesszük, egy ek. olajat teszünk a húsokra, letakarjuk és 175 fokosra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt szép pirosra sütjük.
Tetszés szerinti körettel tálaljuk.
Nagyon finom ízletes tojásos étel.
Jó étvágyat hozzá!
saját családi recept

Töltött csirkecomb Kata módra

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Töltött csirkecomb Kata módra

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!