Hozzávalók:
2 db egész csirkecomb
2 db szikkadt zsemle
1 db tojás
1 ek. vágott petrezselyemzöld, vagy ennek szárított változata
csipet őrölt bors
ételízesítő
provánszi fűszerkeverék
Fűszerek: http://www.toldifuszer.hu
*
Elkészítés:
A megmosott csirkecombok bőrét fellazítom. A zsemléket beáztatom, majd kicsavarom és egy tálba teszem. Hozzáadom a tojást, a petrezselymet, a borsot, az ételízesítőt, és jól összekeverem. Betöltöm a bőr alá, majd egy fogpiszkálóval összetűzöm a combokon a nyílást. A fűszerkeverékkel jól beszórom a combokat, és egy sütőtálba teszem őket. Én soha nem teszek alá olajat, csak egy fél pohárnyi vizet. Lefedem fóliával, és hagyom, hogy a sütőben jó 3/4 órát saját levében párolódjon. Utána leveszem a fóliát, ellenőrzöm, hogy elég puha-e már a hús. Ha igen, akkor fólia nélkül kicsit megpirítom a tetejét.
Ha esetleg marad töltelék, nem kell kidobni, hiszen a tálba téve finoman megsül a hússal együtt. Bár most nem tettem bele, de ha úgy van kedvem, vagy pontosabban van a hűtőben, akkor kerülhet bele összevagdalt gomba, vagy csirkemáj is.