Hozzávalók:
Én ezt általában farrészes csirkecombbal szoktam készíteni, azt könnyebb tölteni, de most nem kaptam.
A fűszerek Toldi fűszertermékek:
http: //www.toldifuszerek.hu
4 csirkecomb (felső-alsó)
30 dkg csirkemáj (szív nélkül)
1 vöröshagyma
pici oliva
kevés zsír a tepsi kikenéshez
1 tojás
1 zsemle
só, bors, őrölt majoranna, petrezselyem, sült csirke fűszersó
*
Elkészítés:
A csirkecombot megtisztítom és a bőrét körben fogvályóval letűzöm, fellazítom a töltelék helyét.
A hagymát apró kockára vágom és kevés oliván megpirítom, majd hozzáadom a késsel felkapart csirkemájat, a tejben áztatott zsemlét lecsurgatva belemorzsolom, a tojást és a fűszereket hozzákeverem.
A csirkecombokat megtöltöm, fogvályóval lerögzítvem, a külsejét mindkét oldalon megszórom fűszersóval és majorannával, majd vékonyan kizsírozott tepsibe helyezem a húst, kevés vizet öntök alá.
Ha marad töltelék én azt is mellé szoktam önteni és letakarom fóliával úgy sütöm.
Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 1 órát sütöm, a vége felé leveszem a fóliát és pirítom kicsit a húst.
Köretnek rizs, vagy rizibizi illik hozzá én a paleo miatt savanyússággal készítettem.
Paleosok töltelék: a hagymát apróra vágom és megpirítom oliván, majd hozzáadom a lekapart csirkemájat, egy főtt tojást apróra vágva, 1-2 evőkanál szezámlisztet, fűszereket.
Ezt töltöm a csirkecombba, majorannával és fűszersóval megszórom a csirkecombot kívülről. Köretnek savanyúságot ettem hozzá.