Töltött csirkecomb

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Haladó

Töltött csirkecomb

Recept leírás:

Hozzávalók:

2 nagy csirkecomb
2 zsömle
1 kis fej hagyma
1/2 ek. zsír

bors
majoránna
1 cs. petrezselyemzöld
1 tojás

*

Elkészítés:

A csirkecombokat sózom(a bőre alatt is), hagyom állni fél órát. Addig elkészítem a tölteléket.
A fél kanál zsíron világosra pirítom az apró kockára vágott hagymát.
Ezután beleteszem a kicsit megáztatott, kinyomkodott zsömléket, a felvert tojást, fűszerezem sóval, borssal, és egy nagy csokor apróra vágott petrezselyemzölddel, jól összekeverem és végül beleteszem a zsemlemorzsát. Ennek mennyisége attól függ, mennyire lágy a töltelék.
A tölteléket kanállal a csirkecombok bőre alá halmozom, nem tűzöm
semmivel, megmarad benne a töltelék, csak ráhajtom a bőrét.
Zsírozott tepsibe rakom, öntök hozzá kb. 1 dl vizet és előmelegített sütőbe teszem, közepes lángon, gyakran locsolgatva sütöm.
Amikor már puha  a hús, zsírjára sütöm, a bőrét jól megpirítom.
Krumplipürével és savanyúsággal tálaltam.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Töltött csirkecomb