Hozzávalók:
Töltelékhez:
3 db zsemle
2 db tojás
1 közepes fej vöröshagyma lereszelve
3 gerezd fokhagyma szintén lereszelve
1 csokor petrezselyemzöld aprítva
só ízlés szerint
őrölt bors ízlés szerint
20 dkg vargánya gomba
További hozzávalók:
7 db csirkecomb
só ízlés szerint
őrölt bors ízlés szerint
a combok lekenéséhez:
1 dl étolaj
2 tk méz
1 ek ketcup
*
Elkészítés:
A zsemlét vízben áztattam, kinyomkodtam, összekevertem a tojással és egyéb hozzávalókkal.
A combokat megmostam.
A bőrt meglazítottam és egy kiskanál segítségével a tölteléket a bőr alá nyomkodtam, majd fehér cérnát fűzve tűvel összevarrtam.
A megtöltött combokat sóztam, borssal megszórtam.
Egy nagy tepsit zsírral kikentem és a combokat bele tettem.
Alufóliával befedtem.
200 fokra melegített sütőben 60 percet sütöttem.
Alufóliát levettem.
Az étolajat a ketchuppel,mézzel összekevertem.
A combokat egy kenő tollal bekentem.
Visszatettem még pár percre, hogy szép piros ,ropogós legyen a combunk.
Sütés ideje 75 perc volt.
Szép pirosra sültek.
Serpenyőben sült krumplival és ecetes házi paprikával fogyasztottuk.
Jó étvágyat kívánok!