Töltött csirke sajttal-sonkával, csípős paprikával

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Marianna

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg csirkemell
15 dkg sonka
10 dkg szeletelt trappista sajt
1 hegyes erős paprika
Ízlés szerint majoranna

5 tojás
10 dkg liszt
Zsemlemorzsa a forgatáshoz
Olaj a sütéshez
Burgonyakroketthez:
50 dkg burgonya
2 tojás
1 tk só
2 dkg margarin
Szerecsendió
Bors ízlés szerint
Zsemlemorzsa a forgatáshoz Kapros öntethez:
1 kis tejföl
Szárított kapor
Só,
bors ízlés szerint
Tej a hígításhoz
A fűszerek Toldi Fűszer termékek,
www.toldifuszer.hu

*

Elkészítés:

Az elkészítést az öntettel kezdem.
A kis tejfölt ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd szárított kaprot teszünk hozzá.
Összekeverjük, ha túl sűrü, tejjel hígítható.
Tálalásig hűtőbe tesszük.
A burgonyát hámozás után kockára vágjuk, puhára főzzük, leszűrjük, forrón áttörjük a margarinnal.
Hagyjuk hűlni.
Közben a csirkemelleket kettévágjuk, kloffoljuk, besózzuk.
A paprikát karikára vágjuk.
Mindegyik húsra teszünk sonkát, sajtot majd paprikát.
Megszórjuk ízlés szerint majorannával, majd feltekerjük és hústűvel összefogatjuk.
Bepanírozzuk liszt-tojás-zsemlemorzsába, majd bő olajban kisütjük.
Közben a hideg burgonyához a tojássárgáját, szerecsendiót és a borsot adjuk és összegyúrjuk.
Henger alakot formálunk belőle, majd liszt-tojásfehérje-zsemlemorzsába forgatjuk és kis lángon aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat!
Tipp: ha nincs kéznél hústű, fogvájóval is rögzíthető a hús!

Töltött csirke sajttal-sonkával, csípős paprikával