Hozzávalók:
1 másfél kilós csirke
4 zsömle
2 tojás
2 pirított csirkemáj, szafttal együtt
só
bors
majoránna
1 cs. petrezselyemzöld
15 dkg zsír
víz
*
Elkészítés:
Pirított csirkemáj maradékát tettem a töltött csirke töltelékébe a hagymás szafttal együtt. Nagyon ízletes lett.
A csirkét kívül-belül besózom, így hagyom állni egy órán át.
A maradék pirított májat villával összetöröm, hozzáadom a beáztatott és kinyomkodott zsömlékhez, teszek hozzá 2 felvert tojást, fűszerezem sóval, borssal, majoránnával, jól összekeverem. Végül beleteszem az aprított petrezselyemzöldet és szórok bele 1 ek. zsemlemorzsát.
A tölteléket a csirke bőre alá és a hasüregbe töltöm, összevarrom, a két lábát szorosan összekötöm. A tepsibe teszem a zsírt, ráteszem a csirkét, öntök hozzá 2 dl vizet, és közepes hőmérsékleten, gyakran locsolgatva sütöm, az elpárolgott vizet pótolom, a végén sütöm csak zsírjára.