Hozzávalók:
1 egész csirke
5 zsömle, vagy 4 szelet kenyér
3 tojás
2 csirkemáj
1 fej hagyma
1 ek. zsír
só
bors
majoránna
petrezselyemzöld
10 dkg zsír a sütéshez a tepsibe
víz
*
Elkészítés:
A csirkét kívül-belül besózom, a mellén a bőrt a kezemmel fellazítom, ide is kerül majd töltelék. Elkészítem a tölteléket. A zsömléket(vagy kenyeret), beáztatom, kinyomkodom, egy tálba teszem.. A csirkemájakat lekaparom és a zsíron világosra pirított, kockázott hagymára teszem, kicsit átforgatom. Hozzáteszem az áztatott zsömlékhez, a felvert tojásokat is ráöntöm és jól elkeverem az egész masszát. Sózom, borsozom, majoránnával ízesítem, végül beleteszek egy nagy csokor apróra vágott petrezselyemzöldet. Ha kicsit hígnak találom a tölteléket, akkor 2-3 evőkanál zsemlemorzsát keverek még bele. A csirke hasüregét és a mell bőre alatt is megtöltöm, cérnával összevarrom. A két lábát összekötöm. Erre azért van szükség, mert így sütés közben nem nyílik szét, nem reped meg a combjánál a csirke. A tepsibe teszem a zsírt, ráfektetem a csirkét, öntök alá vizet és közepes hőmérsékletre beteszem sülni. Időnként locsolgatom, az elpárolgott vizet minden locsolásnál pótolom. Amikor már puha a hús, nem öntök alá vizet, zsírjára sütöm, csak azzal locsolgatva pirosra sütöm. Krumplipürét adok hozzá.
