Hozzávalók:
2 db nagyobb egész csirke comb
2 db csirke szárny
2 szelet kenyér
1 dl tej
5 tojás
1 kisebb doboz májkrém
só
bors
majoránna
4 gerezd fokhagyma
mustár
ételízesítő
petrezselyem zöld
*
Elkészítés:
A tojásokat megmosssuk, hideg vízben, egy edénybe oda tesszük főni, forrástól számítva 10 perc alatt keményre fő.
A húsokat szárazra töröljük, a bőrt fellazítjuk, kívülről minden oldalát megkenjük mustárral.
A töltelékhez a kenyér szeleteket beáztatjuk a tejbe, majd jól kicsavarjuk a levét, és egy edénybe morzsoljuk, a fokhágymát összezúzzuk, hozzáadjuk a kenyérhez. Ezután a főtt tojásokat apróra vagdaljuk, hozzáadunk egy kiskanálnyi mustárt, a petrezselyem zöldet apróra vágjuk, majd jól összedolgozzuk a kenyérrel fűszerekkel, amiket ízlés szerint adunk a töltelékhez. Betöltjük a húsokat, egy nagyobb tepsibe helyezzük őket, közé tehetjük a kimaradt tölteléket, pici olajat öntünk alá, alufóliával letakarjuk , és 180 °C-ra előmelegített sütőben 40 percig pároljuk, majd kivesszük, eltávolítjuk róla a fóliát és 15 perc alatt szép pirosra sütjük.
Mi most vegyes zöldségsalátát ettünk hozzá, amihez apróra vágtam a paradicsomot, sárga-és zöld paprikát, valamint a lila hagymát, kevés ételízesítővel és pici ecettel ízesítettem.