Hozzávalók:
1 egész csirke(kb 1,2 kg)
3 zsömle
2 tojás
1 kis fej hagyma
1 ek. zsír
só
bors
majoránna
1 tömlős kenőmájas(12,5 dkg)
1 csokor petrezselyemzöld
15 dkg zsír a sütéshez
kevés víz alá
*
Elkészítés:
A csirkét kívül-belül besózom, hagyom kicsit állni.
A töltelékhez a zsömléket beáztatom vízbe, kinyomkodom, egy tálba teszem. A tojásokat felverve hozzáadom, jól elkeverem. A hagymát apró kockára vágva megpirítom a zsíron, ráteszem májast, kicsit melegítem, majd azt is a töltelékhez adom. Fűszerezem sóval, borssal, majoránnával, végül hozzákeverem a csokor apróra vágott petrezselyemzöldet is. Teszek bele 1-2 ek. kanál zsemlemorzsát.
Ezt a tölteléket a csirke bőre alá és a hasüregbe töltöm, a bőrét összevarrom, a két combot összekötöm. Tepsibe teszem a töltött csirkét, amibe előzőleg belekentem a zsírt, és öntök alá kb. 2 dl vizet.
Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten, a vizet mindig pótolva, locsolgatva sütöm.
Krumplipürét készítettem hozzá és almakompótot.