Hozzávalók:
1 közepes (kb 1.5kg) csirke
3 szikkadt szelet kenyér
25 dkg gomba
25 dkg csirkemáj
1 kisebb vöröshagyma
1 csokor petrezselyemzöld
1-2 tojás
őrölt bors, csipetnyi morzsolt majoranna
1 evőkanál zsír, só,vegeta
*
Elkészítés:
A kenyér szeleteket összetépkedjük, és langyos tejbe áztatjuk. A pipit alaposan megmossuk, majd besózzuk. A kis kockákra vágott hagymát üvegesre sütjük a zsíron. Hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott gombát és a késsel elkapart májat. Sózzuk, megszórjuk a fűszerekkel, és addig pároljuk, míg el nem fő a leve. A kenyérből kicsavarjuk a tejet, és a májas gombához keverjük. Ezután a tölteléket langyosra hűtjük. A langyos töltelékbe belekeverjük a tojást és az apróra vágott petrezselyemzöldet. Nagyon alaposan összedolgozzuk.Ezután az elkészült tölteléket kanalazzuk bele a csirke belsejébe.
A húst sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, majd fedjük le fóliával.
Helyezzük be előmelegített süntőbe,
majd közepes hőmérsékleten pároljuk egy órán át. Ezután vegyük le a fóliát, majd süssük szép pirosra.
A sütőből kivéve hagyjuk kicsit hűlni, úgy szépen feltudjuk darabolni.
Burgonyapürével, vagy rizi-bizivel tálaljuk.
Jó étvágyat!