Töltött csirke

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Etelka

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

1200

Nehézség

Könnyű

Töltött csirke

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 db saját házi csirke,
2 db zsemle,
3 db tojás,
1 cs petrezselyem zöld,
3 db csiperke gomba,
csipet bors,
vegeta,
só,
1 db csirkemáj+házi májas kb 10 dk,
1/2 vöröshagyma,
csirkevér.

*

Elkészítés:

A csirkét, levágtam, megtisztítottam és lesóztam.
A háját egy serpenyőbe kisütöttem, hagymát dinszteltem rajta és ráraktam a gombár apró kockára vágva, vérét, a máját és a házi májast, majd fűszereztem, és a zsemlét kis kockákra vágtam és összekevertem.
Majd rátettem a tojásokat és állni hagytam, hagytam hogy átvegye a zsemle a nedvességet.
Majd apróra vágott petrezselyem zöldet adtam hozzá, jól elkevertem és betöltöttem a csirkébe, nyakába amiből előzőleg a csontos részt kivettem a levesbe a többi aprólékával együtt.
Majd sütőzacskóba sütöttem 120 percet, 170 fokon, utána kivettem a zasckóból és még egy picit visszatettem, hogy szép ropogósra süljön a bőre.
Nagyon nagyon finom lett!
Próbáljátok ki!

Töltött csirke

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Töltött csirke

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!