Hozzávalók:
1 db parasztcsirke, 4 db zsemle, 6 db tojás, 1 fej vöröshagyma , 2 gerezd fokhagyma, őrölt bors, 30 dk csirkemáj, 1 cs petrezselyemzöld, só ízlés szerint, 1 db sütőzacskó
*
Elkészítés:
A csirkét kivűl belül bedörzsölöm sóval és állni hagyom amíg a többi hozzávalót elkészítem.
A zsemléket kis kockára vágom, ráütöm a tojásokat és hozzáadaom az apróra vágott petrezselyem zöldet.
A vöröshagymát lereszelem almareszeről és egy kis olajon dinsztelem, hozzáadom az apróra vágott csirkemájat, és a borsot, majd a fokhagymát is hozzá a fokhagyma nyomón keresztül.
Picit megsózom és a csirkébe töltök amennyi belefér, a többi tölteléket muffinsütőbe teszem és abban sütöm meg.
A csirkét kb 60 percig 190 fokon zacskóban és 20 percig anélkül, de már csökkentett hőfokon, kb 170 fokon