Hozzávalók:
Hozzávalók:
1 kg liszt, 3 egész tojás, 5 dkg friss élesztő, 700 ml tej, 1 tk só, 3 ek cukor, 15 dkg vaj, vagy( sütőmargarin. 1 l olaj a sütéséhez.
Töltelék: szilvalekvár
*
Elkészítés:
Elkészítése: Az élesztőt kevés tejjel, és tk cukorral felfuttatjuk.
Az olaj kivételével a hozzávalókkal együtt jól kidolgozzuk.
Ha meg kelt akkor lisztezett táblára öntjük (Nem gyúrjuk) mindig annyit húzgálunk magunk felé a tésztából egy vékony csíkot amit végig töltjük lekvárral.
A szélét rá hajtjuk, le nyomkodjuk és végig vágju késel.
Ezt a végig vágott darabot 15 cm darabokra vágjuk, és kicsit meg söndögetjük és megcsavarjuk.
A többi tésztával is így járunk el.
Majd félre tesszük kelni.
Mire végeztünk az elejét már lehet sütni.
Előmelegített bő olajba és mérsékelt lángon.
Nem kell lefedni mint a szalagos fánknál!
Nem szívja magába az olajat könnyű a tésztája.