Hozzávalók:
Maradék csirke pörkölt-villával szétnyomkodva
főtt barna rizs,
párolt zöldség
(brokkoli-karfiol-borsó-sárgarépa)
nyers tojás
bors
tetejére:
sajt, tejszín
*
Elkészítés:
A kissé megfőtt tésztákat(cannelloni, nagy csigák)megtöltöm, a jól összedolgozott töltelékkel Tetejét tejszínnel locsoltam meg.
200C°-ra előmelegített, majd 5 perc után 170C°-ra mérsékelt sütőben sült 20 percig.
Az utolsó percekben kerül rá a reszelt sajt.
A kimaradt tölteléket és az eltöredezett tésztát is felhasználtam.
Egy kivajazott kis lábast leraktam tésztával.
A töltelék következett, rá egy kis kolbász karika és füstölt tarja csíkok.
Egy kis maradék paradicsomos lecsó.
Kevés párolt zöldség- egy nyers tojással össze keverve Majd megint tészta.
Tetejére tejszín.
Együtt kerültek sütőbe.
Erre is került sajt.
Régebben, csak hússal töltöttem, de így nagyon nehéz étel már egy idős embernek.