Töltött burgonyaladik bolognai módra

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Hani

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

75

Nehézség

Könnyű

Töltött burgonyaladik bolognai módra

Recept leírás:

Hozzávalók:

8 db közepes burgonya
20 dkg darált sertéshús
1 kk. köménymag
2 db kisebb babérlevél
1 közepes fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
őrölt pirospaprika, fehérbors, oregano, só ízlés szerint
kevés cukor
fél doboz hámozott paradicsom (cc. 20 dkg), vagy friss paradicsom, héj nélkül + paradicsomlé
diónyi vaj/margarin a sütőedény kikenéséhez
reszelt trappista sajt
1 tojássárgája
napraforgó olaj a darált húshoz
A fűszerek Toldi fűszer termékek:
www.toldifuszer.hu

*

Elkészítés:

A burgonyákat alapos mosás után, héjában megfőzzük. A vízbe tesszük a köménymagot, a babérlevelet és 1 evőkanál sót.
Amíg a krumpli fő, addig elkészítjük a darált húst bolognai módon. Kevés olajat öntünk az edénybe, belereszeljük a megtisztított vöröshagymát, áttörjük bele a fokhagymagerezdeket. Kicsit dinszteljük, majd rádobjuk az előzőleg jól átmosott darált húst. Sózzuk egy kicsit, és addig pirítjuk a húst, amíg a leve elfő. Ekkor beletesszük a feldarabolt hámozott paradicsomokat, paradicsomlevet, befűszerezzük (bors, pirospaprika, oregano), és egy kis cukorral is megszórjuk. Alaposan összerottyantjuk, ha még úgy ítéljük, sózzuk meg.
A krumplit a forrástól számított kb. 20 percig főzzük, leszűrjük, még melegen meghámozzuk, kissé hűlni hagyjuk.
A burgonyák aljáról levágunk egy kis darabot, hogy ne billegjenek. Tetejükről pedig levágjuk a kalapkájukat. Belsejüket kivájjuk, megtörjük.
A kész bolognai húsba belekeverjük a megtört krumplit, s megtöltjük vele a „ladikokat”.
Kivajazott tűzálló tálba sorakoztatjuk a „ladikokat”, lefedjük alufóliával, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük. Levesszük az alufóliát, a kalapkákat megkenjük tojássárgájával, és megszórjuk a reszelt sajttal, és pirulásig sütjük még.
Petrezselyemmel díszítve azonnal tálaljuk, igazán csak frissen jó. Vegyes idénysalátát vagy ecetes savanyúságot kínálhatunk hozzá.

Töltött burgonyaladik bolognai módra

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Töltött burgonyaladik bolognai módra