Hozzávalók:
8-10 szem közepes méretű burgonya
20 dkg füstölt párizsi vagy sonka
20 dkg füstölt szalonna
2 fej lila hagyma,
2 gerezd fokhagyma
1 kispohár tejföl
1 doboz kukorica
20 dkg trappista sajt
só
bors
delikát
fűszersókeverék(sült krumplis keverék)
kevés olaj
*
Elkészítés:
A burgonyát megtisztítom és megfőzöm, mikor megfőtt kettévágom és egy kanálla kivájom a közepét egy medrecskét csinálok bele. A szalonnát felkockázom és elkezdem pirítani, majd hozzáadom a kockára felaprított párizsit is és a hagymát a fokhagymát és ezeket jól megpirítom. Ha ez megvan akkor hozzáadom a kivájt
burgonya belsejét és a tejfölt és a fűszereket és jól összedolgozom és még egy kis sajtot is keverek hozzá. Ezt a tölteléket kanalanként ráteszem a fél burgonyákra és megszórom sajttal majd fűszersóval a tepsi aljába meg öntök egy kevés olajat .Lefedem alufóliával és beteszem a sütőbe. Ha már szinte kész akkor vegyük le az alufóliát és hadd piruljon még és utána tálalható. Jó étvágyat!A burgonyát megtisztítom és megfőzöm, mikor megfőtt kettévágom és egy kanálla kivájom a közepét egy medrecskét csinálok bele. A szalonnát felkockázom és elkezdem pirítani, majd hozzáadom a kockára felaprított párizsit is és a hagymát a fokhagymát és ezeket jól megpirítom. Ha ez megvan akkor hozzáadom a kivájt burgonya belsejét és a tejfölt és a fűszereket és jól összedolgozom és még egy kis sajtot is keverek hozzá. Ezt a tölteléket kanalanként ráteszem a fél burgonyákra és megszórom sajttal majd fűszersóval a tepsi aljába meg öntök egy kevés olajat .Lefedem alufóliával és beteszem a sütőbe. Ha már szinte kész akkor vegyük le az alufóliát és hadd piruljon még és utána tálalható. Jó étvágyat! A burgonyát megtisztítom és megfőzöm, mikor megfőtt kettévágom és egy kanálla kivájom a közepét egy medrecskét csinálok bele. A szalonnát felkockázom és elkezdem pirítani, majd hozzáadom a kockára felaprított párizsit is és a hagymát a fokhagymát és ezeket jól megpirítom. Ha ez megvan akkor hozzáadom a kivájt burgonya belsejét és a tejfölt és a fűszereket és jól összedolgozom és még egy kis sajtot is keverek hozzá. Ezt a tölteléket kanalanként ráteszem a fél burgonyákra és megszórom sajttal majd fűszersóval a tepsi aljába meg öntök egy kevés olajat .Lefedem alufóliával és beteszem a sütőbe. Ha már szinte kész akkor vegyük le az alufóliát és hadd piruljon még és utána tálalható. Jó étvágyat! A burgonyát megtisztítom és megfőzöm, mikor megfőtt kettévágom és egy kanálla kivájom a közepét egy medrecskét csinálok bele. A szalonnát felkockázom és elkezdem pirítani, majd hozzáadom a kockára felaprított párizsit is és a hagymát a fokhagymát és ezeket jól megpirítom. Ha ez megvan akkor hozzáadom a kivájt burgonya belsejét és a tejfölt és a fűszereket és jól összedolgozom és még egy kis sajtot is keverek hozzá. Ezt a tölteléket kanalanként ráteszem a fél burgonyákra és megszórom sajttal majd fűszersóval a tepsi aljába meg öntök egy kevés olajat .Lefedem alufóliával és beteszem a sütőbe. Ha már szinte kész akkor vegyük le az alufóliát és hadd piruljon még és utána tálalható. Jó étvágyat!A burgonyát megtisztítom és megfőzöm, mikor megfőtt kettévágom és egy kanálla kivájom a közepét egy medrecskét csinálok bele. A szalonnát felkockázom és elkezdem pirítani, majd hozzáadom a kockára felaprított párizsit is és a hagymát a fokhagymát és ezeket jól megpirítom. Ha ez megvan akkor hozzáadom a kivájt burgonya belsejét és a tejfölt és a fűszereket és jól összedolgozom és még egy kis sajtot is keverek hozzá. Ezt a tölteléket kanalanként ráteszem a fél burgonyákra és megszórom sajttal majd fűszersóval a tepsi aljába meg öntök egy kevés olajat .Lefedem alufóliával és beteszem a sütőbe. Ha már szinte kész akkor vegyük le az alufóliát és hadd piruljon még és utána tálalható. Jó étvágyat! A burgonyát megtisztítom és megfőzöm, mikor megfőtt kettévágom és egy kanálla kivájom a közep&eacut