Hozzávalók:
1 kg burgonya
40 dkg sertéshús ledarálva
1 -2 egész tojás
só,bors, 1-2-beáztatott zsömle vagy 2 szelet fehér kenyér beáztatva
2-3 gerezd zúzott fokhagyma
kevés olaj a tepsi aljába amire ültetjük a burgonya feleket
20 dkg reszelt sajt
*
Elkészítés:
a burgonyát héjában megfőzzük -karalábé vájóval a közepét kivájjuk
-ha kihült megpucoljuk és ketté vágjuk hosszában
-a ledarált sertéshúst bekeverjük ,a fűszerekkel+ fokhagyma + az beáztatott zsöklék
-a kettévágott burgonyákat kanállal megtöltjük ,formázzuk
-a tepsit vagy jénait kevés olajjal megkenjük ,a burgonyákat szépen sorba beleültetjük és reszelt sajtal megszorjuk
-fóliával letakarjuk
-kb.35-40 perc mulva a fóliát levesszük és még piritjuk hogy szép piros legyen
–