Töltött burgonya brokkoli ágyon

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Helga

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

5

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Töltött burgonya brokkoli ágyon

Recept leírás:

Hozzávalók:

6 nagyobb burgonya
1 brokkoli
2 ek.fehér tönkölybúza liszt
3 dkg vaj
2 dl tejszín
2 dl tej
3 dkg parmezán sajt

bors
szerecsendió

*

Elkészítés:

A burgonyát alaposan megmossuk és sós vízben héjában megfőzzük.
A brokkolit rózsáira szedjük, és  enyhén sós vízben megfőzzük.
Közben elkészítjük a besamelt: A vajat megolvasztjuk, beletesszük a lisztet és kicsit piritjuk. Felmelegítjük a tejet és a tejszínt és csomómentesen a liszthez adjuk. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk szerencsendióval.
A megfőtt brokkolit lecsepegtetjük,  8 rózsácskát félreteszünk, a többit villával összenyomjuk, majd a besamel felével összekeverjük.
A megfőtt burgonya héját még melegen lehúzzuk, félbe vágjuk és a közepét egy kanál segítségével  kivesszük.
A burgonya kivett részét és 2 burgonyát villával összetörünk, és a besamel másik felével összekeverjük. (Itt kicsit még megsózzuk,  borsozzuk, mert a krumpli magába szippantja a fűszerezést és nagyon diétás ízű lesz:))
Egy tüzálló tálat kikenünk vajjal, beletesszük a brokkolit, majd ráhelyezzük a félbe vágott burgonyákat.
A burgonyára  kis halmocskákat teszünk  a burgonyás keverékből,  és a tetejére  rátesszük a brokkolit, és megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.

Töltött burgonya brokkoli ágyon

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Töltött burgonya brokkoli ágyon