Töltött burgonya

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kautz József

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

25

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

6 db közepes burgonya
10 dkg füstölt szalonna
4 dl tejföl
20 dkg trappista sajt
1 szál füstölt kolbász
1/2 póréhagyma

őrölt fehér bors
5 dkg vaj

*

Elkészítés:

Előkészítés:A burgonyákat alaposan megmossuk majd sós vízben héjában megfőzzük.
A póréhagymát vékonyan felkarikázzuk.A kolbászt és a szalonnát apró kockára vágjuk.A sajtot lereszeljük.
Elkészítés:A burgonyáknak lehúzzuk a héját,hosszában ketté vágjuk és a belsejét kanál segítségével kikaparjuk.
A szalonnát kipirítjuk,megfuttatjuk rajta a hagymát.Rátesszük a kolbászt és 5-6 percig együtt pirítjuk.Levesszük a tűzről és elkeverjük benne a tejfölt és a burgonya kikapart részét.Sózzuk,borsozzuk.A fél burgonyákat kivajazott tepsibe vagy jénaiba tesszük egymás mellé majd megtöltjük a kolbászos töltelékkel.A tetejüket megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.

Töltött burgonya